Viet Tai Chi Polska - Polska Federacja Viet Tai Chi

[Rozmiar: 45893 bajtów]
Wielki Mistrz Bao Lan

Pochodzący z rodziny ostatniego Cesarza Wietnamu Bao Dai, Mistrz Bao Lan urodził się w Quang Tri w Wietnamie w roku 1954. Będąc małym chłopcem praktykował różne odmiany sztuk walki, także Judo i Tae Kwon Do. Po wielu latach treningu ostatecznie odnalazł prawdziwą pasję w studiowaniu Viet Vo Dao i Vo Co Truyen, osiągając stopnie instruktorskie.

Przybył do Włoch w roku 1972, by uczęszczać na Wydział Inżynierii w Padwie. Zaczął nauczać i rozpowszechniać Viet Vo Dao, sztukę walki słabo znaną we Włoszech. Od tamtej pory, dzięki stałej i ciężkiej pracy, po 30 latach, VVD jest teraz znane w większości regionu Veneto, Lombardii (Brescia, Mantova, Milano, Pavia), gdzie można znaleźć kluby prowadzone przez wykwalifikowanych instruktorów, którym Mistrz Bao Lan zawsze stara się przekazać nie tylko tradycję sztuk walki, ale także najlepiej jak można kulturę i filozofię Wietnamczyków.

Będąc wiernym swojemu Vo Danh (imię nadane przez Mistrza), którym jest Złoty Smok (Khiem Long), oznaczający szlachetność, siłę i wysoki poziom moralny, Mistrz Bao Lan każdego roku wraca do swojej ojczyzny, by kontynuować naukę tradycyjnych sztuk walki i medycyny. Przyjaciel wszystkich praktykujących sztuki walki, bardzo często prowadzi seminaria i otwarte staże, na których wszystkie style sztuk walki są mile widziane.

Jego tradycyjne podejście jest ukierunkowane na nowoczesną mentalność, która pozwala mu na połączenie orientalnego ducha i metod naukowych: robiąc to, zawsze ma na celu podniesienie poziomu swoich uczniów.

Dzisiaj Mistrz Bao Lan posiada stopień 8 dang i jest międzynarodowym ekspertem, jest także członkiem International Federation and Viet Vo Dao’s Masters Council; honorowy Prezydent Viet Boxing Italia Federation; nadzoruje Viet Tai Chi Italia Federation.
Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć w polityce plików cookie. X zamknij